CreaDinsdag

Sommigen werken aan een lang uitgesteld plan voor een trui, anderen haken een deken voor een goed doel. De gezelligheid is wel dubbel zo hoog!
En nog steeds kunnen bij deze twee-wekelijkse activiteit op de dinsdagmorgen van 10 tot 12 uur mensen bij. Want Haken & Breien is een hype!

Gerda Brozius kan je zo verder helpen.

Tijdens deze ochtend kan er ook gekleurd worden, want wie heeft er niet als kind al gekleurd, kleurboeken en kleurplaten vol? Maar kleuren is echt  niet alleen leuk voor kinderen, ook volwassenen vinden het fijn om te doen. Het blijkt  ook nog goed te zijn voor je hersens: je komt tot rust 'in je hoofd', omdat je je concentreert op het kleurwerk!

De onrust in ons hoofd en lijf is velen bekend. We gunnen onszelf vaak niet  de gelegenheid  eens helemaal tot rust te komen; er is altijd wel iets te doen wat ogenschijnlijk belangrijker is. Tijdens het kleuren word je spelenderwijs bijna gedwongen je te concentreren op de kleuren en het papier; de onrust in je hoofd verdwijnt en je kleurt je kalm.

Ondertussen is er volop gelegenheid om te praten, te lachen, zo nodig te troosten, om koffie of thee te drinken en koekjes te eten. Voor materiaal is gezorgd, maar eigen werk en kleurmateriaal meenemen kan natuurlijk ook. Dan kan je zelfs  thuis verder gaan, als je de smaak te pakken hebt.

Kleuren is iets wat iedereen kan, dus laat je niet weerhouden. Je bent van harte welkom, al is het maar om eens te proberen of je er inderdaad kalm en blij van wordt.