Begeleider Carel Nieber

‘Toneelspelen? Ik krijg al de rillingen als ik eraan denk dat ik teksten uit mijn hoofd moet leren.’

 Deze uitspraak heb ik al vele malen gehoord en ik wil hem meteen ontzenuwen. De toneelgroep op ‘t Anker werkt niet met teksten, die je in je hoofd moet stampen. Nee, we improviseren en daar komen de mooiste dingen uit voort. Geweldig wat de deelnemers uit zichzelf en elkaar omhoog weten te halen! Plots is Carla de koningin zelve, probeert Johan als roddelbladjournalist de bekende Nederlander geheimen te ontfutselen, rolt Trijnie de portemonnees van het winkelende publiek…..

We improviseren dus en daarnaast doen we ook oefeningen die gericht zijn op houding, gelaatsuitdrukking en stemgebruik. En steeds op een grappige en ontspannen manier, want zo komt er juist veel moois spontaan naar boven. En we lachen heel wat af!  Een toneelochtend op ‘t Anker ervaren de deelnemers als een verkwikkend bad! 

Ook ik, Carel Nieber, geniet als organisator van dit alles op die tweewekelijkse dinsdagochtend. Ik heb het grootste deel van mijn werkzame leven als docent op het Alkwin Kollege te Uithoorn doorgebracht. Naast het lesgeven regisseerde ik musicals en toneelstukken, zoals Cabaret, Grease, De vliegende Hollander, De tovenaar van OZ, … 

Dat toneelspelen van alle leeftijden is, bewijzen nu de acteurs en actrices op ‘t Anker. Ik hoop dat het enthousiasme van deze groep anderen zal aansteken, want er is plaats voor meer. Kom eens vrijblijvend een kijkje nemen als we bezig zijn en wees niet verbaasd als ook u door het toneelvirus wordt getroffen.

carel-nieber