30 okt. Borstkankeravond

Borstkanker? Je bent van harte welkom in ’t Anker!

Op woensdag 30 oktober opent ’t Anker van 20.00 uur tot 21.30 uur zijn deuren voor vrouwen die borstkanker hebben (gehad) en die nog behandelingen ondergaan of die al achter de rug hebben (operatie, bestralingen, chemo- en/of immuun- en/of hormoontherapie). Borstkanker is ingrijpend en heeft effect op je lichamelijke en geestelijke welzijn. De bijwerkingen van de behandelingen werken vaak ook op de lange termijn door.

Op deze avond nodigen wij (jonge) vrouwen uit die bezig zijn met de behandelingen of daarmee al klaar zijn. Ook vrouwen die al lang geleden de behandelingen ondergingen maar nog steeds klachten hebben en/of behoefte hebben aan lotgenotencontact en informatie zijn met nadruk van harte welkom.
Praten met lotgenoten die weten waar je het over hebt, die je niet vinden ‘zeuren’, die ervaringstips hebben is belangrijk in het ‘genezingsproces’.

Ook willen we je graag informatie geven over wat fysiotherapie, oedeemtherapie en massage voor je kan betekenen. Het verbeteren van je arm- en schouderfunctie (soms beschadigd door bestraling) en het behandelen van oedeem in arm en borst komt ter sprake, evenals de werking van ontspannende massage. Oedeem- en fysiotherapeute José Degens van KernGezond in Mijdrecht verleent belangeloos haar medewerking. Zij is gespecialiseerd in de oncologische leerlijn en heeft ervaring met vrouwen met borstkanker in en na het behandelingstraject.
Dat je uiterlijk vooral tijdens de chemotherapie drastisch verandert, is helaas een feit. Veel vrouwen kiezen voor een pruik, andere voor mutsjes en/of sjaals. Make-up kan wonderen voor je uiterlijk en dus voor je zelfbeeld doen! Schoonheidsspecialiste/visagiste en medewerkster van workshops van stichting ‘Look Good Feel Better’ Dorethé Zwemer uit Mijdrecht is deze avond eveneens belangeloos aanwezig en geeft huid- en make-upadvies.

In de gezellige huiskamer van ’t Anker ontvangen we je graag. Koffie/thee/drankje en iets lekkers staan klaar en je gaat vast niet met lege handen naar huis.

Wil je nog meer weten over deze avond of over ’t Anker? Kom langs of bel met Hester Thasing, coördinator van ’t Anker: 06-18072867.