31 okt. INLOOPAVOND VOOR VROUWEN MET BORSTKANKER

Sinds begin augustus 2017 staat “de bus” weer in Mijdrecht.

Ruim 6000 vrouwen van 50 tot 76 jaar ontvangen een uitnodiging voor het Bevolkingsonderzoek borstkanker. Borstkanker is een van de meest voorkomende vormen van kanker in Nederland. Maar liefst 1 op de 8 vrouwen krijgt het. Dat wil zeggen dat in deze maanden vele vrouwen in De Ronde Venen de mededeling krijgen. Je wereld stort in, lijkt te vergaan. Van alles staat je te wachten: onzekerheid, angst en veel andere emoties, allerlei behandelingen met onbekende bijwerkingen. Alles om het grote kwaad in je lijf aan te pakken. Gelukkig zijn de nare behandelingen meestal effectief en is de overlevingskans heel groot. Maar de borstkanker heeft een enorme impact op jou en je naasten!

En al is je naaste omgeving lief en zorgzaam, jij moet die hele weg in je eentje gaan. In de behandelperiode zelf ben je misschien heel strijdbaar. Je zit “onder de medische paraplu” en wordt goed in de gaten gehouden. Na de behandeling(en) als operatie, bestralingen, chemo -, anti-hormoonkuren en/of immuuntherapie ben je er klaar mee. Maar dan begint het soms pas. De onzekerheid, het verloren vertrouwen in je lijf, de angst voor terugkeer, de lichamelijke naweeën.

Zowel in de behandelperiode als er na, is het fijn om met lotgenoten van gedachten te wisselen. Zij weten wat je meemaakt(e), zij hebben soms aan een half woord genoeg en vinden je niet zeuren of klagen. Lotgenoten vind je o.a. in z.g. inloophuizen. In Mijdrecht is inloophuis Het Anker twee dagen in de week geopend voor (borst)kankerpatiënten en hun naasten. Lotgenotencontact vindt daar automatisch plaats tijdens de koffie en tijdens diverse (niet verplichte) activiteiten.

Wij organiseren in oktober, de jaarlijkse borstkankermaand, een speciale inloopavond voor vrouwen met borstkanker. Deze avond vindt plaats op 31 oktober van 19.30 tot 21.00 uur in het Spoorhuis in Vinkeveen (Demmerik 68, 3645 ED).

Ben je in deze maanden “uit de bus gekomen” of heb je (ooit) borstkanker gehad en wil je praten met lotgenoten, de tips en trucs met elkaar delen, kom dan de 31e naar het Spoorhuis in Vinkeveen. Een mammacareverpleegkundige is aanwezig om evt. medische vragen te beantwoorden. Je bent van harte welkom!

Voor nadere inlichtingen: 06-18072867