Enquête patiëntenbehoefte bijwerkingen-app (TARGET)

Helaas ervaren veel patiënten nog vervelende en beperkende bijwerkingen ten gevolge van hun behandeling met kankermedicijnen. Dit heeft helaas tot gevolg dat de levenskwaliteit van deze patiënten soms ernstig wordt verstoord. Onderzoekers willen deze patiënten graag helpen om dit tegen te gaan.

Al tienduizenden medische zorgprofessionals maken gebruik van de TARGET-methode om de bijwerkingen tijdens een kankerbehandeling snel en eenvoudig in kaart te brengen en de patiënt snel (al na 12 uur!) verlichting te geven. Om deze methode nog beter op de werkvloer toepasbaar te maken en de patiënten weer hun eigen regie over deze behandeling terug te geven, werkt Christine Boers-Doets aan het ontwikkelen van de zogeheten TARGET-APP.

Deze app zal de bijwerkingen helpen te monitoren en vervolgens het behandelen hiervan. De patiënt kan daardoor zelf al de eerste behandelstappen ondernemen in een vroeg stadium, waardoor de ernst van de bijwerkingen wordt verminderd. Dit heeft niet alleen gevolgen voor de kwaliteit van leven van de patiënt, maar daarnaast ook voor de behandeling tegen kanker. 

Om tot een zo goed mogelijk resultaat te komen hebben ze jouw hulp nodig.

Wil je de enquête invullen?