Prostaatkanker-inloop

Prostaatkanker heb je niet alleen

Donderdag 23 november is er in Inloophuis ’t Anker een inloopochtend (10.00-12.00 uur) voor mensen die te maken hebben (gehad) met prostaatkanker. Na een succesvolle inloopochtend in oktober voor vrouwen met borstkanker, in de jaarlijkse borstkankermaand, is het nu de maand waarin extra aandacht wordt besteed aan prostaatkanker.

Mannen die deze vorm van kanker hebben (gehad) en behoefte hebben aan lotgenotencontact zijn van harte welkom. Met nadruk worden ook hun partners uitgenodigd. Kanker heb je nooit alleen en zeker prostaatkanker heeft een enorme impact op relaties. Het delen van ervaringen en het uitwisselen van tips is belangrijk in elke fase van het ziekte- en herstelproces.

Uit een peiling van NFK (Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties) bleek dat bijna driekwart van de kankerpatiënten op een zeker moment behoefte heeft aan lotgenotencontact. Bijna iedereen die contact had met lotgenoten, geeft aan er iets aan gehad te hebben, zoals steun, (h)erkenning, tips en informatie, en begrip. Daarbij raden deze mensen lotgenotencontact ook sterk aan anderen aan.

Ook mannen die deze veel voorkomende vorm van kanker niet hebben, maar geïnteresseerd zijn om evt. signalen tijdig op te merken, zijn van harte uitgenodigd!

Nadere inlichtingen en opgave via 06-12 11 11 00.